Zoeken

Neonazi plande aanslag op moskee in Frankrijk

4 oktober 2021 - 18:20 - Wereld

©

De Franse politie heeft afgelopen dinsdag een 19-jarige neonazi gearresteerd die aanslagen plande tegen een moskee en zijn voormalige school in Le Havre. De verdachte is een bewonderaar van Adolf Hitler.

Volgens Le Parisien wilde de jongeman op 20 april 2022, verjaardag van de Duitse leider van de Nazipartij, aanslagen plegen op een moskee en zijn voormalige school. Hij werd door een team van de speciale eenheid DGSI in zijn huis gearresteerd. Zijn arrestatie volgde op een onderzoek naar Leila, een virtuele vriendin van de verdachte die in april dit jaar was gearresteerd wegens aanslagplannen op een middelbare school en een kerk in Frankrijk.

Lees ook: Amerikaan krijgt 53 jaar cel voor aanslag op moskee

In de woning van de jongeman troffen de agenten notitieboekjes aan genaamd "Mein Kampf", waarin hij zijn terroristische projecten beschreef. Hij werd in voorlopige hechtenis genomen en aangeklaagd voor "criminele terroristische vereniging". De verdachte beschrijft zichzelf als "een blanke nationalistische strijder" en stelt het slachtoffer te zijn geweest van pesterijen op school. Hij wilde met de aanslag op zijn school "een betere score behalen dan Columbine", een schietpartij in de Verenigde Staten waarbij 15 doden en 24 gewonden waren gevallen op 20 april 1999.

Lees ook: Italië: Marokkaan verslaat bokser met nazi-tatoeages (video)

Tijdens zijn verhoor bevestigde de jongeman zijn extreemrechtse ideeën en oordeelde dat "de Staat niet genoeg doet om de radicale Islam te bestrijden" en dat de "criminaliteit van buitenlanders enkel blijft toenemen".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team