Zoeken

Imam in Frankrijk gearresteerd na bericht over Palestina

2 november 2023 - 10:00 - Wereld

©

Yassin El Himer, imam van Beaucaire in Frankrijk, is gearresteerd op verdenking van het publiceren van antisemitische berichten op zijn Facebook-pagina. Zijn arrestatie vond plaats op de luchthaven van Marseille.

Cnews meldt dat de arrestatie van de imam Yassin El Himer plaatsvond in de nacht van maandag op dinsdag. Hij wordt beschuldigd van het verheerlijken van terrorisme. De imam, geboren in 1990 in het Franse Nîmes, wordt ervan beschuldigd te hebben opgeroepen tot het bestrijden van Joden op zijn Facebook-pagina op 12 oktober 2023. Dit bericht kwam vijf dagen na de aanval van de Palestijnse islamistische beweging Hamas op Israël.

Lees ook: Israël wil Palestijnen naar Marokko verplaatsen

Midi Libre bevestigt de informatie en meldt dat Yassin El Himer net terug was uit Jordanië toen hij werd gearresteerd. Hij wordt sindsdien vastgehouden. Hij had een foto van de Al-Qods-moskee met een Palestijnse vlag gepubliceerd met de tekst: "O Allah, breng ons terug naar jouw religie en geef ons Palestina en de al-Aqsa-moskee terug zoals ze waren."

Lees ook: Marokko in militaire coalitie tegen Israël?

Een melding aan de procureur van Nîmes door de prefect van Gard leidde tot de arrestatie van imam Yassin El Himer. Hij werkt sinds 2020 als imam in de Al Mouhsinine-moskee in Beaucaire. Volgens de burgemeester van de stad, Julien Sanchez, is er "geen enkele vorm van radicalisering" waargenomen in deze moskee.

Bladna.nl