Zoeken

Moslim rijdt met opzet in op moskee in Frankrijk

1 maart 2022 - 20:20 - Wereld

©

Een 37-jarige moslim reed afgelopen zaterdag met opzet met zijn auto tegen de deur van de Al Badr moskee in het Franse Meaux. Omdat hij aan psychische stoornissen lijdt, is hij na zijn arrestatie bij administratief besluit in een psychiatrische inrichting geplaatst.

Het incident vond plaats op zaterdag 26 februari omstreeks 11.20 uur. De dertiger ramde een deur die dienst doet als nooduitgang voor de Al Badr moskee, meldt Le Parisien. "Gelukkig was er niemand in de moskee", verklaarde Radoine Khorchi, bestuurslid van de islamitische culturele en religieuze vereniging van Meaux. "We zijn bedroefd maar opgelucht dat er geen gewonden zijn. Er zijn twee deuren beschadigd. We hebben de benedenverdieping gesloten en de eerste verdieping geopend om ruimte te maken voor de gebeden".

Lees ook: Neonazi plande aanslag op moskee in Frankrijk

Na het plegen van het misdrijf parkeerde de verdachte zijn auto voor de moskee en vertrok hij te voet naar het station van Meaux om de trein te nemen. Hij werd rond 20.00 uur gearresteerd in Conflans-Sainte-Honorine, in de Yvelines. Nadat een dokter en een psychiater hem onderzochten, werd zijn voorlopige hechtenis geschorst en is hij op zondag 27 februari bij administratief besluit in een psychiatrische inrichting geplaatst. De man werd in november 2021 al veroordeeld voor huiselijk geweld en lijdt aan psychische stoornissen. Op basis van de conclusies van de specialisten heeft de rechtbank een terreurdaad uitgesloten.

Lees ook: Amerikaan krijgt 53 jaar cel voor aanslag op moskee

"Het ziet ernaar uit dat jonge moslim niet bij zijn volle verstand is," aldus het Al-Badr Islamitisch Centrum. "Wij zijn, net als de hele moslimgemeenschap van Meaux, bedroefd en geschokt door deze daad, maar we moeten kalm en kritisch blijven ten aanzien van de situatie."

Bladna.nl