Zoeken

Ihattaren woont deels bij familie Nouri

12 november 2022 - 19:00 - Sport

©

Mohamed Ihattaren wil zijn voetbalcarrière nieuw leven in blazen en krijgt daarvoor hulp van de voormalige Nederlandse international Wesley Sneijder, maar ook van Mo Nouri, de oudere broer van Abdelhak Nouri.

De 28-jarige Mo Nouri is de nieuwe zaakwaarnemer van Ihattaren, maar ook iets meer. "Als familie, een bonusbroer. Sinds ik een paar dagen per week bij hem woon en dankzij het geloof, heb ik mijn leven weer op de rit," zegt Ihattaren aan De Telegraaf. "Als jonge voetballer kreeg ik wel eens een error in mijn hoofd. En mijn vader wist dat. Hij verbood me in zo’n geval naar een tegenstander, medespeler, scheidsrechter of trainer te reageren. En ik mocht op de terugweg in de auto pas mijn frustratie uiten. Uit respect voor mijn vader deed ik dat ook."

Lees ook: Mohammed Ihattaren en TikTokster Yasmine uiteen

Na de dood van zijn vader liep het even fout met Ihattaren. "Je moet een Marokkaans gezin als een boom zien, waarvan de vader de stam is en de moeder en de kinderen de takken zijn. Door de dood van mijn vader moest ik mijn eigen weg in het leven vinden. En mede doordat ik mijn emoties twee jaar heb weggestopt en de klap later kwam, is dat niet goed gegaan."

"Ik zou willen dat ik eerder nauw contact had gekregen met Mo (Nouri). In de Marokkaanse gemeenschap kun je puur uit respect niet alles tegen je moeder, broers en zussen zeggen. Ik wilde niet elke dag huilend bij mijn moeder binnenkomen als ik weer eens in de knoop zat met mezelf. Maar bij Mo en de rest van de familie Nouri voel ik me volkomen vrij om al mijn problemen te bespreken. En als je dat doet, kun je ze oplossen."

Over de bedreigingen die hij kreeg vanwege zijn relatie met een jonge vrouw, zegt Ihattaren dat deze zaak tot het verleden behoort. "Mensen die niet het beste met me voor hadden, vielen me lastig. Maar het verleden is iets dat ik ver achter me heb gelaten. Dat was ook een voorwaarde van Mo: volle kracht vooruit en alleen maar positivisme. Echte vrienden zeggen het wanneer het niet goed gaat en willen dat je volle bak gaat trainen in plaats van stappen. Mijn dagen bestaan nu alleen uit trainen, eten en naar de familie Nouri gaan."

Lees ook: Ihattaren reageert op flop bij Ajax

Ihattaren, die onlangs te horen kreeg dat Ajax hem niet wil houden, hoopt nu op een nieuwe kans. "Ik ben nog steeds een jonge jongen, dus niet perfect, maar ik weet wel steeds beter waar het in het leven om draait. Iedereen weet dat ik goed kan voetballen. Ik denk nu heel anders, ben een veel positiever persoon geworden en met de steun van de familie Nouri en het geloof richt ik me volledig op mijn fitheid en voetbal."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team