Zoeken

Eerste Nouri-defibrilator in Amsterdam

13 mei 2023 - 11:30 - Sport

©

De Nouri Foundation werd afgelopen zomer gelanceerd met als doel mensen in een veilige omgeving samen te laten sporten en spelen. Samen met de Hartstichting onthulde de stichting woensdag de eerste (automatische externe defibrilator) AED op het A. Nouriplein in Amsterdam, in bijzijn van zowel Abderrahim Nouri als Ajax-directeur Edwin van der Sar.

De Nouri Foundation is van plan om in totaal 34 (rugnummer van Abdelhak Nouri) AED’s te plaatsen verspreid over het hele land. Bij de plaatsing van de AED’s betrekt de Nouri Foundation de voetbalorganisatie uit de gemeente of omgeving waarin het apparaat geplaatst wordt. Elke AED heeft een voetbalorganisatie als ambassadeur. De eerste Nouri-AED op het Nouriplein heeft Ajax als ambassadeur, schrijft het AD.

Lees ook: Abdelhak Nouri "reageert" op eerbetoon Atlas Leeuwen

Abderrahim, de broer van Abdelhak Nouri die tijdens een wedstrijd van Ajax een hartstilstand kreeg, weet als geen ander hoe belangrijk zo’n AED kan zijn. "Ik hoop dat mensen hier iets geleerd hebben, dat meenemen en thuis met familie delen. Het kan een ieder overkomen. Wij hadden dat nooit verwacht. Dan is het belangrijk te weten hoe te handelen. Wij doen dit voor Appie. Ik hoop natuurlijk dat deze AED helemaal niet gebruikt wordt, maar als dat wel het geval is, dat mensenlevens gered zullen worden en Appies naam daaraan verbonden is. Vanuit geloofsperspectief is dat ook iets heel groots voor ons."

Lees ook: Familie Nouri gaat sportlocaties in Nederland met defibrillators uitrusten

Broer Abderrahim vertelt dat ze Abdelhak Nouri op de hoogte houden van het project. "In het begin toont hij dan emoties. Dat is niet leuk om te zien. Maar daaruit maken we ook op dat hij het begrijpt en ons hoort. Kort daarna volgt een glimlach. Dan weet hij dat dit iets groots is." Abderrahim denkt dat er een grote kans bestaat dat de volgende AED in Rotterdam wordt geplaatst. "Het is dan wel de stad van aartsrivaal Feyenoord, maar Appie kan iedereen verbinden", zegt hij.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team