Zoeken

Atlas Leeuwen dragen historische zege op aan Abdelhak Nouri (video)

8 december 2022 - 11:00 - Sport

©

De spelers van Marokko hebben hun historische kwalificatie voor de WK-kwartfinale opgedragen aan Abdelhak Nouri, het Marokkaans-Nederlandse voetbaltalent dat in 2017 een hartaanval kreeg.

In de euforie van hun historische kwalificatie voor de kwartfinales van het WK, vergaten de spelers van Marokko dinsdagavond één man niet. De hele ploeg poseerde in de kleedkamer rond een shirt met daarop het nummer 34 en de naam van Abelhak Nouri.

Lees ook: Marokko-Spanje: Yassine Bounou man van de wedstrijd

Feyenoord-speler Sofyan Amrabat hield het shirt omhoog, met de naam en het rugnummer (34) van Nouri. Ondertussen scandeerden de spelers Nouri’s naam. Ajax plaatste een foto van de scène in de kleedkamer op Instagram, met als bijschrift "Meanwhile at the #WorldCup".

Lees ook: Nordin Amrabat trots op broertje Sofyan

Nouri was een groot Ajax-talent met een veelbelovende toekomst. Kort nadat hij was doorgebroken zakte hij op 8 juli 2017, tijdens een oefenwedstrijd ter voorbereiding op het nieuwe seizoen, in elkaar. Hij kreeg een hartstilstand waaraan hij blijvende hersenschade heeft overgehouden. Zowel Hakim Ziyech als Noussair Mazraoui speelden toen ook voor Ajax.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team