Zoeken

Broer Nouri: "Abdelhak lacht als we grappen maken"

8 maart 2023 - 10:00 - Sport

©

Abderrahim Nouri, de broer van Abdelhak Nouri, stelt dat het beter gaat met de oud-speler van Ajax. Het is bijna zes jaar geleden dat Nouri blijvende hersenschade opliep tijdens een oefenduel in Oostenrijk.

Sinds hij terug thuis is, is Nouri zich bewust van waar hij zich bevindt. "Hij is stabieler, rustiger. Hij is aardig op gewicht, meer helder en krijgt meer mee", vertelt Abderrahim aan Ajax Life. Ook de communicatie tussen Nouri en zijn familie is verbeterd. "Naarmate het steeds beter met hem ging, herkenden we bepaalde dingen. Bijvoorbeeld als hij pijn had of anders wilde liggen. We stelden Abdelhak vragen. Als hij een vraag met ’ja’ wilde beantwoorden, moest hij zijn wenkbrauwen bewegen en bij ’nee’ moest hij niets doen. Dat testten we natuurlijk. Dat was bizar! Ik kreeg overal kippenvel, zo mooi."

Lees ook: Abdelhak Nouri "reageert" op eerbetoon Atlas Leeuwen

Abderrahim is blij met de vooruitgang, maar er heerst nog veel verdriet bij de familie. "Het doet ons als familie natuurlijk veel pijn, omdat hij vastzit in een situatie. Maar Abdelhak laat door een klein luikje nu wel iets van zich horen. Hij heeft weer wat huidskleur, is alert, lacht als we grappen maken of wordt emotioneel als we herinneringen ophalen."

Lees ook: Atlas Leeuwen dragen historische zege op aan Abdelhak Nouri (video)

Het herkennen van bepaalde dingen, de verbeterde communicatie en de positieve ontwikkelingen geven hoop aan de familie Nouri. "We horen hem, begrijpen hem en zijn bij hem. Hij hoeft zich geen zorgen te maken", aldus Abderrahim.

Bladna.nl