Zoeken

Huwelijksreis: Marokkaans-Tunesisch koppel fiets door Afrika

9 oktober 2023 - 10:00 - Sport

©

Een Marokkaans-Tunesisch koppel heeft voor een bijzondere huwelijksreis gekozen: ze zijn op de fiets van Marokko naar Nigeria gereisd, en ontdekten zo het échte Afrika.

Na 11 maanden op de fiets te hebben doorgebracht, zijn Eddahmani Abdelileh en zijn vrouw Rihab Gwayed aangekomen in Benin City, Nigeria. Fietsen en reizen zijn twee grote passies die het stel deelt. Ze ontmoetten elkaar zelfs tijdens een fietstocht. Deze gedeelde interesses brachten hen op het idee voor een unieke huwelijksreis: op de fiets van Marokko naar Nigeria. Op hun tocht doorkruisten ze tien Afrikaanse landen.

Lees ook: Prinses kiest Marrakech voor huwelijksreis

"Reizen en fietsen zijn een passie voor ons. We wilden ons continent beter leren kennen, aangezien we als Afrikanen vooral via nieuwsberichten en media over ons continent horen, maar niet het échte Afrika zien," zei Rihab Gwayed tegen Sunnewsonline. "We waren nieuwsgierig en wilden met eigen ogen zien en ervaren hoe de culturen hier zijn", voegde ze eraan toe.

Lees ook: George Clooney en Amal Alamuddin op huwelijksreis in Marrakech

Eenmaal in Nigeria werden ze positief verrast. Ondanks waarschuwingen en verhalen die ze vooraf hadden gehoord, omschrijft het stel de Nigerianen als "gastvrij en meegaand". Ze hebben ook kunnen genieten van traditionele Nigeriaanse gerechten, zoals ’Fufu’ en ’Egusi-soep’.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team