Zoeken

Achraf Hakimi onthult grote ambities met Marokko

16 oktober 2023 - 13:00 - Sport

©

De Marokkaanse rechtsback Achraf Hakimi sprak zich uit over zijn droom met de Atlas Leeuwen, die hij volgend jaar hoopt waar te maken.

"Trouw aan ons team en onze kracht, zullen we alles geven om te zegevieren," verzekerde Achraf Hakimi na zijn deelname aan de loting voor de Afrika Cup 2023 in Abidjan. "We streven ernaar ons beste spel te laten zien tijdens deze Afrika Cup, net zoals we deden tijdens het Wereldkampioenschap," vervolgde de Atlas Leeuw. Marokko heeft geschiedenis geschreven door als eerste Afrikaanse en Arabische land de halve finales van het WK 2022 in Qatar te bereiken, waarbij het voetbalgiganten zoals België, Spanje en Portugal versloeg.

Lees ook: Walid Regragui niet blij met prestatie spelers

Marokko belandde tijdens de loting in groep F, samen met de Democratische Republiek Congo, Zambia en Tanzania. Hoewel groep F op papier haalbaar lijkt, is Hakimi zich ervan bewust dat topteams op het continent, zoals Senegal en Egypte, forse hindernissen zullen zijn op de weg naar hun tweede Afrikaanse titel. Het Marokkaans elftal won zijn eerste Afrika Cup in 1976 in Ethiopië.

Lees ook: Marokko topfavoriet voor Afrika Cup? Hafid Derradji denkt van wel!

De 34e editie van de Afrika Cup vindt plaats van 13 januari tot 11 februari 2024 in Ivoorkust, verspreid over zes stadions en vijf steden: Abidjan, Bouaké, Korhogo, San-Pédro en Yamoussoukro. In totaal zullen 24 landen aan het Afrikaans kampioenschap deelnemen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team