Zoeken

Algerije trekt kandidatuur Afrika Cup 2025 in

26 september 2023 - 21:16 - Sport

©

Algerije heeft de Afrikaanse voetbalconfederatie (CAF) geïnformeerd over de intrekking van zijn kandidatuur voor de organisatie van de Afrika Cup 2025.

Volgens lokale media die de publicatie van journalist Hafid Derradji, bekend om zijn nabijheid tot de Algerijnse voetbalbond, hebben overgenomen, heeft Algerije zijn kandidatuur ingetrokken. Het besluit van Algerije "verraste" de CAF. Het uitvoerend comité van de Afrikaanse voetbalconfederatie heeft woensdag in Caïro een bijeenkomst gepland om de gastlanden voor de Afrika Cup’s van 2025 en 2027 te kiezen.

Lees ook: Verhitte concurrentie tussen Marokko en Algerije om Afrika Cup 2025 te hosten

Als directe concurrent van Marokko voor de organisatie van de Afrika Cup 2025 en van Senegal voor de Afrika Cup 2027, heeft Algerije onlangs Walid Sadi benoemd als hoofd van de voetbalbond, ter vervanging van Djahid Zefizef die ontslag nam. Na zijn benoeming heeft Walid Sadi een ontmoeting gehad met de Algerijnse president Abdelmajid Tebboune, die hem de belangrijkste richtlijnen gaf, aldus een verklaring van het Algerijnse presidentschap, met de nadruk op het feit dat de nieuwe federatievoorzitter "zijn visie op de ontwikkeling en herlancering van het Algerijnse voetbal" presenteerde.

De beslissing om zich terug te trekken zou zijn aangekondigd na de ontmoeting tussen Sadi en Tebboune. Volgens lokale media zou deze beslissing gericht zijn op "een strategiewijziging". Ook hebben Walid Sadi en zijn nieuw team tijd nodig om structurele hervormingen door te voeren om "de CAF-competities te winnen, waar ze ook plaatsvinden".

Lees ook: Afrika cup 2025: controverse in Algerije na uitspraken Fouzi Lekjaa

Een bron van de Marokkaanse delegatie die in Caïro is voor de CAF-commissievergadering, vertelde aan Le Desk, dat de intrekking van de Algerijnse kandidatuur niet kan worden bevestigd zolang "er geen officiële verklaring is afgelegd door een leider of van de CAF". Als de terugtrekking van Algerije wordt bevestigd, zal Marokko - de grote favoriet voor de organisatie van de Afrika cup 2025 - concurreren met de gezamenlijke kandidatuur van Nigeria en Benin en die van Zambia.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team