Zoeken

HSL-project Rabat-Fez van start

2 juli 2022 - 19:00 - Marokko

©

De verwezenlijking van het hogesnelheidsnet tussen Rabat en Fez is in volle gang, aldus het ministerie van Vervoer. De afdeling heeft aangekondigd dat binnenkort een gedetailleerde studie over de financiering van het project zal worden gestart.

Op de vraag in het parlement naar de visie van het ministerie voor het HSL-project, benadrukte minister Mohammed Abdeljalil dat de eerste studies voor de treinverbinding Rabat-Meknes via Khemisset voltooid zijn.

Lees ook: Marokkaanse TGV bij snelste ter wereld

Deze eerste studies omvatten een marktstudie, de milieu- en sociale gevolgen van het project, en een gedetailleerde en grondige studie van de vooruitzichten voor de mobiliteit en het verkeer van passagiers en goederen, en van de economische levensvatbaarheid van dit faraonische project, aldus Mohammed Khemisset.

Lees ook: HSL naar Agadir zou bijna 10 miljard euro kosten

De volgende fase is een gedetailleerde studie over de uitvoering van het project en de financieringsstructuur, die binnenkort zal beginnen. "Voor dit project zijn aanzienlijke financiële middelen nodig, waarvoor alle belanghebbenden en partners gemobiliseerd moeten worden om praktische, efficiënte en innovatieve financieringsmodellen te ontwikkelen," zei hij.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team