Zoeken

Hotels in Marokko vragen overheidssteun

24 april 2022 - 12:20 - Economie

©

Volgens een onderzoek dat de Marokkaanse regering heeft uitgevoerd in het kader van het noodplan voor de hotelsector, hebben 495 hotels en toeristische bedrijven een subsidieaanvraag ingediend.

De subsidie is bedoeld om de kwaliteit van het aanbod en de dienstverlening in de verschillende hotels te verbeteren, aldus het ministerie van Toerisme. In totaal werden 495 aanvragen ingediend uit alle regio’s en uit alle categorieën logiesverstrekkende bedrijven, gaande van vijfsterrenhotels tot kamers met geclassificeerde accommodatie.

Lees ook: Hotels in Agadir opgeknapt dankzij staatssteun

"Overeenkomstig de vastgestelde termijnen zijn de aanvragen voor overheidssteun in het kader van het noodplan voor de modernisering van logiesverstrekkende bedrijven op 15 april afgesloten", aldus het ministerie. Voor dit plan werd in totaal 2 miljard dirham vrijgemaakt, waarvan 1 miljard dirham bestemd is voor de modernisering van logiesverstrekkende bedrijven.

De aanvragen worden momenteel onderzocht door een technisch comité dat bestaat uit leden van de toeristische delegatie, de beroepsvereniging en een technisch deskundige. Om in aanmerking te komen, worden logiesverstrekkende bedrijven gerangschikt volgens de score die zij behalen bij de beoordeling, waarin verschillende criteria worden gecombineerd.

Lees ook: Hotels massaal failliet in Agadir?

Wat de regio’s betreft, waren de meeste aanvragen in overeenstemming met het belang van de bestemmingen, zo meldt dezelfde bron. Dit verklaart waarom de regio’s die het populairst zijn bij toeristen en waar de meeste logiesverstrekkende bedrijven zijn gevestigd, het eerst in de aanvragen voorkomen (Marrakech, Agadir, Casablanca, Tanger, enz.).

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team