Zoeken

Hotels massaal failliet in Agadir?

17 mei 2020 - 16:00 - Economie

┬ę

Volgens hardnekkige geruchten zouden tientallen hotels failliet zijn in Agadir. De regionale raad voor toerisme CRT ontkent dat.

De CRT Agadir stelt in een persverklaring dat de informatie over de sluiting van tientallen hotels in de hoofdstad van de Souss vals en ongegrond is. Volgens de staatsdienst worden deze geruchten verspreid door mensen die "geen enkele kennis hebben van de sector".

Het doel van deze geruchten is "paniek en wanhoop te zaaien" in een levensbelangrijke sector voor de regionale en nationale economie.

De raad geeft wel toe dat de coronapandemie ernstige gevolgen heeft voor de toeristische sector in het algemeen en dat de tijden relatief moeilijk zijn voor toerismeprofessionals in Marokko.

Enkele dagen geleden werd de definitieve sluiting van het Sofitel Royal Bay in Agadir aangekondigd. Risma, bedrijf dat het hotel beheert, liet weten dat het contract met ABS Holding, eigenaar van het hotel, op 30 juni dit jaar afloopt en dat beide partijen hebben besloten om deze niet te verlengen.

Volgens de CRT is het vijfsterrenhotel in slechte staat en heeft het een dringende renovatie nodig. Het heeft dus officieel niets te maken met de actuele gezondheidscrisis.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team