Zoeken

Hotels in Agadir opgeknapt dankzij staatssteun

1 januari 2022 - 17:00 - Marokko

©

De Marokkaanse staat zal een subsidie van 300 miljoen dirham toekennen aan vijf hotels in Agadir om hun infrastructuur te moderniseren.

De betrokken hotels zijn het "Atlantic Palace", "Sofitel Thalassa", "Amadil", "Aferni" en "Amenou". Volgens een persmededeling van de Wilaya van de regio Souss-Massa is dit de eerste groep van hotels die subsidies ontvangt voor de renovatie en modernisering van hotelbedrijven in Agadir.

De subsidies zijn bestemd voor investeringen in de toeristische sector. Dit zal het concurrentievermogen en het toeristische aanbod van de regio Souss-Massa in het algemeen en van de stad Agadir in het bijzonder verbeteren.

De SDR Tourisme Souss Massa beheert dit programma. De totale kosten van de renovatie en modernisering worden geraamd op 300 miljoen dirham, terwijl het totale bedrag aan toegekende subsidies 32,5 miljoen dirham bedraagt.

Na deze eerste subsidie zullen in de komende dagen nog vijf hotels volgen. Hierover bestaat momenteel al een principeakkoord, terwijl het technisch dossier nog wordt bestudeerd. Er zijn nog drie instellingen die op de aanbesteding hebben gereageerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team