Zoeken

Hicham Dguig tackelt Walid Regragui

12 april 2024 - 20:30 - Sport

©

De Marokkaanse futsalcoach Hicham Dguig benadrukt de noodzaak om de speelstijl van de nationale ploeg te diversifiëren, met het oog op de Afrika Cup zaalvoetbal die momenteel in Rabat wordt gespeeld.

"Alle teams kennen nu onze manier van spelen, onze sterke en zwakke punten," aldus Dguig tijdens een persconferentie woensdag. "Dit legt extra druk op mij als coach om tactische oplossingen te vinden en alternatieven te ontwikkelen tegen de Afrikaanse tegenstanders."

Lees ook: Arab Futsal Cup: Marokko kampioen, Koning Mohammed VI dolblij

De coach benadrukt ook het belang van "nederigheid" ondanks de Marokkaanse favorietenrol. "We moeten constant blijven werken en onze speelstijl aanpassen," voegt hij toe.

Dguig’s woorden gelijken op die van Azeddine Ounahi na het gelijkspel (0-0) in de oefenwedstrijd tegen Mauritanië. "We moeten onze speelstijl veranderen en nieuwe oplossingen zoeken," stelde de international, wijzend op de tactiek van bondscoach Walid Regragui.

In de eerste groepswedstrijd van de Afrika Cup versloeg Marokko Angola met 5-2. "Het was een lastige wedstrijd tegen een onbekende tegenstander," aldus Dguig na afloop. "De aanhoudende druk van onze spelers heeft ons de overwinning bezorgd. Het was spannend, maar in de tweede helft hebben we de wedstrijd beslist met diverse doelpunten. We hebben ons spelplan goed aangepast."

Lees ook: Marokko werft zaalvoetbalcoach aan via... WhatsApp

De Marokkaanse futsalploeg speelt op 14 april tegen Mozambique en op 16 april tegen Libië in de groepsfase van de Afrika Cup.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team