Zoeken

Arab Futsal Cup: Marokko kampioen, Koning Mohammed VI dolblij

1 juli 2022 - 13:00 - Sport

©

Marokko heeft voor de tweede keer op rij de Arab Futsal Cup gewonnen. Voor Soufiane El Mesrar, de aanvoerder van de Atlas Leeuwen, is het zelfs een dubbele bekroning, want hij won ook de trofee van beste speler van de wedstrijd. Koning Mohammed VI heeft zijn gelukwensen overgebracht aan de winnaars van de finale van de Arabische beker 2022.

De finale van de zesde editie van de Arab Futsal Cup is geëindigd met de overwinning van Marokko op Irak (3-0). Marokko behoudt dus zijn titel van kampioen in de discipline. Als men naar de prestaties van de Atlas Leeuwen kijkt sinds het begin van de competitie, is het eigenlijk een voor de hand liggend resultaat. De overwinning van de Marokkaanse selectie heeft er ook voor gezorgd dat ze opschuiven op de wereldranglijst, die zaterdag door de website "Futsal World Ranking" werd gepubliceerd. Marokko staat op nummer 10 in de wereld.

Lees ook: Marokkaanse futsalelftal in wereld top 10

Na hun overwinning tegen Irak (3-0) op dinsdag, vierden de Atlas Leeuwen ook hun aanvoerder, die werd uitgeroepen tot de beste speler van de Arab Futsal Cup. Soufiane El Mesrar werd gekozen door de UAFA, de Arabische Voetbalbond, als beste speler van de wedstrijd.

Lees ook: Marokkaanse zaalvoetbalploeg 1ᵉ in Afrika, 23ᵉ wereldwijd

In een boodschap aan Hicham Dguig en zijn mannen, drukte de vorst zijn trots en vreugde uit over hun prestaties tijdens de competitie. Koning Mohammed VI richtte ook zijn hartelijke felicitaties tot iedereen die heeft bijgedragen tot deze zege, die de vrucht is van vele inspanningen en opofferingen. Hij vergat ook niet de coaches en de technische staf te complimenteren, evenals de leidinggevenden en managers van de Marokkaanse Voetbalbond.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team