Zoeken

Walid Regragui: fouten die Marokko duur kwamen te staan

3 april 2024 - 18:00 - Sport

©

De teleurstellende prestaties van het Marokkaanse elftal tegen Angola (1-0) en Mauritanië (0-0) en de vroege uitschakeling op de Afrika Cup 2023 in Ivoorkust, hebben bondscoach Walid Regragui onder vuur gelegd bij de Marokkaanse fans.

Morad Bentouk, onderzoeker in de sportwereld, nuanceert de kritiek. "Aanvallen op de bondscoach van het nationaal elftal zijn een gebruikelijke praktijk." Hij wijst op de inconsistentie in de reacties. "Als het goed gaat met de ploeg, is het te danken aan de goede werking van de FRMF en hun opleidingsbeleid. Bij tegenvallende resultaten ligt de schuld bij de trainer."

Lees ook: Walid Regragui ontslagen? Marokkaanse voetbalbond reageert

Volgens Bentouk begon de neergang van het Marokkaans elftal onder Regragui na de nederlaag tegen Frankrijk in de halve finale van het WK in Qatar. De bondscoach koos toen voor een defensieve strategie, die succesvol bleek. Na kritiek op zijn "verouderde" speelstijl, zou Regragui echter zijn tactiek gewijzigd hebben. Deze verandering van tactiek bracht volgens Bentouk verwarring met zich mee. Regragui was niet in staat om in korte tijd een nieuw, coherent team te bouwen rond de nieuwe speelstijl.

Lees ook: Marokkaans elftal: bondscoach Walid Regragui onder vuur

Over de geruchten over een ontslag van Walid Regragui en de mogelijke komst van Hervé Renard, is Bentouk duidelijk: "Een trainerswissel is geen probleem als blijkt dat de huidige coach niet meer kan bijdragen aan het team. Maar we moeten dan wel kiezen voor een andere nationale coach, en niet voor een buitenlandse trainer. De nationale trainers hebben bewezen dat ze competent zijn en belangrijke successen kunnen behalen."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team