Zoeken

Marokko werft zaalvoetbalcoach aan via... WhatsApp

29 september 2023 - 13:00 - Sport

©

Sara Merino, een Spaanse uit Aragon, is sinds kort de coach van het Marokkaanse vrouwenfutsalelftal. Een onverwachte telefoontje en een WhatsApp-bericht zetten haar carrière in een stroomversnelling.

José Venancio López, destijds zaalvoetbalcoach van Spanje, belde haar met de vraag of ze beschikbaar was. "De coach van het Marokkaanse mannenteam vertelde hem ze een vrouw nodig hadden om het vrouwenteam te leiden," vertelde Sara aan El Periódico de Aragon. Kort daarna ontving ze een bericht via WhatsApp van Hicham Dguig, de coach van het Marokkaanse mannenteam, waarin hij haar de functie aanbood.

Lees ook: Marokko wint Arabische Futsal Cup

De overstap van een regionaal naar een nationaal team voelde voor Merino als een enorme sprong. "Het is duizelingwekkend, maar ik ben ontzettend enthousiast en betrokken," reageerde ze. Opvallend genoeg werd ze zonder enige voorwaarden aangenomen. "Ze vroegen niet eens om mijn CV. Ze zeiden alleen: ’Sara, we willen dat jij de leiding neemt over vrouwelijke futsal in Marokko’."

Lees ook: Abdessamad Mohammed beste scorer in geschiedenis Franse zaalvoetbalteam

Met Óscar Horna aan haar zijde, met wie ze eerder al heeft samengewerkt, trok Sara naar Marokko. Ze is zich bewust van de uitdagingen die haar nieuwe functie met zich meebrengt. "Het is niet zo dat dit team verschilt van Europese teams, maar de meeste spelers hebben ervaring in voetbal, niet in futsal." Sara is echter optimistisch. "Technisch zijn ze zeer bekwaam. We moeten wel werken aan tactiek, positionering en strategie." Ze benadrukt dat Marokko, als een van de weinige Afrikaanse landen met een nationaal futsalteam, de middelen heeft om het ver te schoppen in deze sport.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team