Zoeken

Hervé Renard "niet beloond" voor hard werk met Marokko

25 februari 2024 - 13:00 - Sport

©

De Franse coach Hervé Renard blikt terug op zijn periode bij het Marokkaans elftal. In een interview met YouTuber Zack Nani uit hij zijn ongenoegen over het feit dat hij naar eigen zeggen "niet beloond" is voor zijn prestaties.

Hervé Renard, die in 2019 na de Afrika Cup-eliminatie tegen Benin vertrok, benadrukt dat hij in zijn periode bij Marokko een nieuw team heeft opgebouwd met talenten als Mazraoui, En-Nesyri, Hakimi, Aguerd en Amrabat. "We moesten opnieuw beginnen en veel jonge spelers kregen hun kans. Dat heeft tijd gekost."

Lees ook: Hervé Renard voorspelt gouden toekomst voor Atlas Leeuwinnen

De Fransman is ook trots op de kwalificatie voor het WK 2018 in Rusland, na 20 jaar afwezigheid van Marokko op het wereldtoneel. "We hebben een geweldige kwalificatiecampagne afgelegd en op het WK zelf verdienden we meer dan we kregen. We werden niet beloond voor al onze harde werk."

Lees ook: Hervé Renard vol lof over Ziyech, Hakimi en En-Nesyri

Renard haalt ook de "achtste finale-vloek" van Marokko aan. "In 2017 tegen Egypte op de Afrika Cup verloren we nipt in de kwartfinale. We waren op de goede weg. In 2019 overkwam ons hetzelfde als Senegal dit jaar: na drie overwinningen in de poulefase waren we favoriet, maar we botsten op een goed verdedigend Benin. We misten een penalty in de 88e minuut, de tijd tikte weg en in de verlengingen werd het steeds moeilijker. We verloren in de penaltyreeks. Dat is het lot van knock-outtoernooien."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team