Zoeken

Mooi bericht van Hervé Renard aan Marokkanen

16 september 2023 - 21:00 - Sport

©

Hervé Renard, voormalig bondscoach van Marokko, heeft zijn medeleven uitgesproken over de aardbeving die Marokko op 8 september trof. Hij betuigt zijn solidariteit met de slachtoffers en prijst de gezamenlijke inspanningen van het Marokkaanse volk.

"Een bericht om mijn condoleances aan de slachtoffers te betuigen en mijn steun uit te spreken voor iedereen die zich inzet om de mensen te helpen die door deze aardbeving zijn getroffen in de dorpen en in de regio van Marrakech. Ik weet dat er een golf van solidariteit op gang is gekomen en ik twijfel er niet aan dat deze nog heel lang zal blijven voortduren; dit is kenmerkend voor het Marokkaanse volk dat bekend staat om hun onderlinge hulp en uitzonderlijke gastvrijheid", schreef de voormalige coach van het Marokkaans elftal in een bericht op sociale media.

Lees ook: Hervé Renard: in Marokko "wordt je of gehaat of aanbeden"

Een week geleden werd de regio Al-Haouz getroffen door een aardbeving met een kracht van 7, volgens het Marokkaanse Centrum voor Wetenschappelijk en Technisch Onderzoek (6,8 volgens het Amerikaanse Geofysisch Instituut, USGS). De laatste officiële cijfers van deze aardbeving, de ergste die het koninkrijk heeft meegemaakt sinds 1960, melden 2946 doden en 5674 gewonden. Minstens 27 iconische monumenten in de regio Marrakech zijn vernietigd of beschadigd. Volgens Nacer Jabour, directeur van het Nationaal Instituut voor Geofysica (ING), zijn er sinds de aardbeving een honderdtal naschokken geweest.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team