Zoeken

Hervé Renard voorspelt gouden toekomst voor Atlas Leeuwinnen

27 november 2023 - 12:00 - Sport

©

Hervé Renard, voormalige coach van het Marokkaans elftal en huidige trainer van het Franse vrouwenvoetbalelftal, heeft in een interview gereageerd op de indrukwekkende vooruitgang van Marokko in het vrouwenvoetbal.

Tijdens hun eerste deelname aan het Wereldkampioenschap 2023, dat plaatsvond in Australië en Nieuw-Zeeland, bereikten de Atlas Leeuwinnen de achtste finales, waar ze uiteindelijk werden uitgeschakeld door het Franse vrouwenelftal.

Lees ook: Mooi bericht van Hervé Renard aan Marokkanen

Renard wijst op de toewijding van de Marokkaanse voetbalbond en voorzitter Fouzi Lekjaa, die sinds 2016 inzetten op vrouwenvoetbal. Hij herinnert zich hoe David Ducci, destijds werkzaam bij de Marokkaanse technische leiding en verantwoordelijk voor het vrouwenvoetbal, trainingssessies om 6:30 uur ’s ochtends organiseerde. De benadering omvatte ook het werven van binationale speelsters, waarmee een aanzienlijke vooruitgang werd geboekt.

De voormalige bondscoach van Marokko benadrukt dat de vervanging van coach Pedros door de wereldkampioen-coach geen toeval is en getuigt van de hoge ambities van de Marokkaanse voetbalbond. Hij is ervan overtuigd dat wat de wereld in 2023 zag, slechts een voorproefje is van de toekomst van het Marokkaanse vrouwenvoetbal, dat volgens hem aanzienlijk zal blijven verbeteren.

Lees ook: Hervé Renard: in Marokko "wordt je of gehaat of aanbeden"

Daarnaast oppert Hervé Renard dat de eerste Wereldbeker die door een Afrikaans team gewonnen zou kunnen worden, die van het vrouwenvoetbal zou zijn, al sluit hij een overwinning door een mannenteam niet uit. Over de historische prestatie van de Atlas Leeuwen op het WK-2022 in Qatar zegt hij dat ’exceptioneel’ nog zacht uitgedrukt is.

Bladna.nl