Zoeken

Marokkaans elftal: Hervé Renard als redder?

29 maart 2024 - 18:00 - Sport

©

Hervé Renard, bondscoach van de Franse vrouwenploeg tot de Olympische Spelen van Parijs 2024, heeft zijn zinnen gezet op een avontuur met een mannenteam op het WK van 2026. En Marokko zou een interessante optie kunnen zijn.

"Ik heb de Wereldbeker van 2026 in mijn hoofd", zei Renard, die aangaf open te staan voor een baan in zowel binnen- als buitenland. Die ambitie is niet nieuw: hij coachte al op twee WK’s, in 2018 met Marokko en in 2022 met Saoedi-Arabië.

Lees ook: Marokkaans elftal: bondscoach Walid Regragui onder vuur

Marokko zou dus de perfecte kandidaat kunnen zijn voor Renard. Hij heeft een positieve staat van dienst met de Atlas Leeuwen (kwalificatie voor het WK 2018 en een achtste finale) en zijn kennis van het Afrikaanse voetbal maakt hem een serieuze kandidaat om Walid Regragui op te volgen, die steeds meer kritiek krijgt van de supporters.

Lees ook: Hervé Renard "niet beloond" voor hard werk met Marokko

Een peiling van een Marokkaanse mediagroep toonde aan dat 72% van de fans de terugkeer van Hervé Renard wenst. De Marokkaanse voetbalbond (FRMF) zette Regragui onder druk voor de twee wedstrijden die de Atlas Leeuwen recent tegen Angola en Mauritanië in Agadir speelden. Beide wedstrijden waren niet best, zoals Regragui zelf toegaf, en de Marokkaanse voetbalbond denkt daar ongetwijfeld ook zo over. Maar of de FRMF, met de kwalificatiewedstrijden voor het WK over minder dan drie maanden, de durft wagen om van coach te wisselen, is niet zeker.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team