Zoeken

Heropening Marokkaanse grenzen aanstaande

3 juni 2021 - 10:40 - Marokko

©

Marokko zou zijn luchtruim in de komende dagen kunnen heropenen. Het koninkrijk is bezig met de versoepeling van de beperkende coronamaatregelen.

Marokko zou zijn grenzen op 11 juni 2021 moeten heropenen, meldt Atlas info. Reizigers moeten een gezondheidspasje en een PCR-test kunnen voorleggen. Maandag heeft de regering nieuwe maatregelen getroffen om de beperkende maatregelen te versoepelen die in Marokko waren ingezet ter bestrijding van het coronavirus en zijn varianten. De versoepelingen zijn op dinsdag 1 juni in werking getreden.

Bijeenkomsten en activiteiten met minder dan 50 personen in gesloten ruimten en minder dan 100 personen in de open lucht zijn nu toegestaan, aldus een verklaring van de regering. Feestzalen mogen ook heropend worden, zolang ze niet meer dan 50% van hun capaciteit vullen en niet meer dan 100 mensen toelaten. Ook openbare zwembaden mogen weer open, op voorwaarde dat zij beperkt blijven tot 50% van hun capaciteit. In geval van overschrijding van de hierboven vermelde aantallen is een voorafgaande toestemming vereist.

Koning Mohammed VI had maandag tevens opgedragen om de moskeeën te heropenen. Die waren verschillende maanden gesloten gebleven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team