Zoeken

Marokko: avondklok verlengd tot 21.00 uur

3 augustus 2021 - 11:20 - Marokko

©

De Marokkaanse regering heeft maandag een reeks beperkende gezondheidsmaatregelen aangekondigd, waaronder een nationale avondklok van 21.00 tot 5.00 uur en een verbod om van en naar Casablanca, Marrakech en Agadir te reizen. Deze maatregelen worden van kracht op dinsdag 3 augustus om 21.00 uur en zijn bedoeld om de coronapandemie onder controle te krijgen.

Reizen is verboden van 21.00 tot 5.00 uur, aldus een verklaring van de regering. Evenzo is het verboden om te reizen van en naar de steden Casablanca, Marrakech en Agadir. Uitgesloten van dit besluit zijn gevaccineerden die in het bezit zijn van een vaccinatiepaspoort, personen in een dringende medische situatie, personen die belast zijn met het vervoer van goederen en koopwaar, alsmede werknemers in de openbare en de particuliere sector die in het bezit zijn van een "dienstopdracht", een document van de werkgever met een gestempelde handtekening.

Lees ook: Marokko op weg naar een nieuwe lockdown

Alle winkels, cafés en restaurants zullen om 21.00 uur moeten sluiten. Hammams, sportscholen en overdekte zwembaden zullen volledig gesloten zijn. Bijeenkomsten en activiteiten in gesloten of open ruimten worden beperkt tot 25 personen, met een verplichte vergunning van de plaatselijke autoriteiten voor de overschrijding van deze limiet, zo vervolgt het persbericht. Hotels en andere toeristische etablissementen mogen niet meer dan 75% van hun capaciteit invullen. Werken op afstand wordt aangemoedigd in de openbare en de particuliere sector.

De regering preciseert dat alle andere preventieve maatregelen die eerder werden goedgekeurd in het kader van de noodtoestand, gehandhaafd blijven. Er mogen geen herdenkingsplechtigheden worden georganiseerd, bruiloften en feesten zijn verboden, er geldt een beperking voor de capaciteit van het openbaar vervoer, restaurants, cafés en openbare zwembaden, reizen tussen regio’s wordt beperkt tot mensen met een vaccinatiebewijs of een door de plaatselijke autoriteiten afgegeven administratieve reisvergunning, enz.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team