Zoeken

Marokko streeft naar versoepeling beperkingen

19 mei 2021 - 15:46 - Marokko

©

Op maandag 17 mei heeft het Technisch en Wetenschappelijk comité een vergadering gehouden om de epidemiologische situatie in Marokko te bespreken. De commissieleden zijn voorstander van het versoepelen van de interne beperkende maatregelen, omdat "de indicatoren niet verontrustend zijn". Wel waarschuwen ze de Marokkaanse regering om voorzichtig te zijn met het heropenen van de grenzen.

De commissie heeft tijdens de bijeenkomst de huidige ontwikkeling van de coronavirus-uitbraak in Marokko geanalyseerd en besproken wat er mogelijk is qua versoepeling van de beperkende maatregelen in het koninkrijk. Er is gesproken over de beperkende maatregelen in Marokko zelf en de voorwaarden voor toegang tot Marokkaans grondgebied. Het vooruitzicht op versoepelingen van de maatregelen in Marokko is volgens de commissie gunstig.

"De indicatoren zijn niet verontrustend, integendeel, ze verbeteren. Het wekelijkse aantal gevallen is met 46% gedaald, het aantal sterfgevallen is met 40% gedaald, de bezettingsgraad van de intensive care is lager dan 7% en de reproductiegraad is lager dan 0,7. Het heeft 0,63 bereikt, het laagste niveau sinds het begin van de epidemie," vertelt een lid van de commissie aan de website Médias24. Andere bronnen melden dat de versoepelingen waarschijnlijk in de komende dagen al worden doorgevoerd. Zo zou de avondklok worden verschoven naar middernacht.

Voor het openen van de grenzen adviseert het Technisch en Wetenschappelijk comité om behoedzaam te werk te gaan. Alle mensen die Marokko binnen komen moeten verplicht getest worden bij aankomst en een nieuwe test ondergaan na 10 dagen quarantaine. Op deze manier moet de mogelijkheid dat reizigers met een valse pcr-test het land binnen komen worden ondervangen.

Op donderdag 20 mei komt het Technisch en Wetenschappelijk comité weer bijeen om de versoepelingen van de coronamaatregelen te bespreken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team