Zoeken

FRS Iberia overweegt versterking routes Tanger-Spanje

21 januari 2023 - 16:00 - Economie

©

De rederij FRS Iberia Group wil de lijnen tussen Tanger en bepaalde Spaanse steden zoals Algeciras en Tarifa versterken. Het bedrijf is momenteel op zoek naar fondsen om haar groei te financieren.

Zullen er binnenkort meer boten varen op de lijnen Tanger Stad-Tarifa, Tanger Med-Algeciras en Algeciras-Sebta? In een persbericht kondigt FRS Iberia Group aan dat ze via de gespecialiseerde investeringsbank Lincoln International, een proces zijn opgestart om middelen aan te trekken om op middellange en lange termijn nieuwe investeringen te doen, zoals onder meer de uitbreiding van de vloot om aan de groeiende vraag te voldoen.

Lees ook: Baleària start nieuwe verbinding tussen de havens Motril en Tanger Med

De rederij heeft sinds 2000 "stabiele en gezonde financiën en een leidende positie in de regio, een knooppunt voor maritiem verkeer met Marokko en een toegangspoort tot het Afrikaanse continent". Dit blijkt uit de cijfers tot eind 2022.

Lees ook: Tanger Med verbindt Marokko met Noord-Amerika

"Na de heropening van het passagiers- en voertuigverkeer in april van vorig jaar heeft FRS Iberia Group meer dan 1,4 miljoen passagiers en 275.000 voertuigen vervoerd. De rederij vervoerde in 2022 ook meer dan 122.000 vrachtwagens op de routes van de Straat van Gibraltar", aldus dezelfde bron.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team