Zoeken

Mustapha kwam als kind onder een vrachtwagen naar Spanje en wordt Guardia civil

21 januari 2023 - 20:00 - Wereld

©

Mustapha is een jonge Marokkaan die op 9-jarige leeftijd zijn geboortestad Tanger verliet en in Spanje op zoek ging naar een beter leven. Vandaag bereidt hij zich voor om bij de Spaanse Guardia Civil te kunnen werken.

Mustapha kwam vanuit Tanger naar Algeciras met een vrachtwagen. "Ik heb vrienden die stierven tijdens een poging om te emigreren. Ik verliet Marokko omdat ik mijn familie wilde helpen. Een negenjarige in Marokko is anders dan een kind van dezelfde leeftijd in Spanje," vertelde ’Musta’ aan Andalucía Directo. De jongeman heeft verschillende opvangcentra doorlopen voordat hij Sandra ontmoette, de verantwoordelijke van het programma "Samenwerkende Gezinnen", die hij beschouwt als een grote zus.

Lees ook: Hicham legde ondanks zeldzame ziekte ongelofelijk traject af

Op initiatief van de Andalusische vereniging van katholieke centra voor minderjarigen, worden in het weekend en tijdens de vakantie uitstapjes georganiseerd voor deze minderjarigen die ver van hun familie wonen. Musta is inmiddels meerderjarig en woont dankzij dit programma bij een gastgezin. Hij heeft besloten verder te studeren om bij de Guardia Civil te gaan werken. "Ik ben omringd door goede mensen aan wie ik dank verschuldigd ben en ik zal hen altijd dankbaar blijven," zegt hij.

Lees ook: Ayoub is vastbesloten om te slagen in Frankrijk

De jongeman wil andere jongens helpen die, net als hij, Marokko hebben verlaten om illegaal naar Spanje te emigreren. "Het is om de wet te handhaven. Een burgerwacht moet zich aan bepaalde regels houden, het is een werknemer," zegt Musta. "In Marokko zou ik al deze kansen niet hebben gehad," besluit hij. Hij is ook blij dat hij zijn ouders in Tanger kan helpen, die "bijzonder trots" op hem zijn.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team