Zoeken

Haven Algeciras klaar voor operatie Marhaba 2021

21 maart 2021 - 13:40 - Marokkanen in het buitenland

©

Gerardo Landaluce, voorzitter van de havenautoriteit van de baai van Algeciras (APBA), hoopt dat operatie Marhaba dit jaar doorgang zal vinden, ondanks de aanhoudende gezondheidscrisis.

Volgens Landaluce kan Operatie Marhaba 2021 dit jaar opnieuw worden ingevoerd, maar met een organisatie die verschilt van voorgaande jaren. "Er zal zeker minder gereisd worden door de eis van het vaccinatiepaspoort", zei Gerardo Landaluce maandag, in het programma Acento Andaluz op 7 Televisión Andalucía.

"Wij hopen dat het passagiersverkeer in de zomer zijn normale loop zal hervatten. Het goederenverkeer is ondanks de sluiting van de Marokkaanse grenzen sinds een jaar, toch operationeel gebleven", verklaarde de voorzitter van APBA, die eraan toevoegde dat "Operatie Marhaba een aanzienlijke positieve impact heeft op het leven van veel mensen en bedrijven."

De voorzitter van de havenautoriteit benoemde ook de goede samenwerking die altijd heeft bestaan tussen zijn instelling en de haven Tanger Med, bij de uitvoering van deze operatie. "Er zijn veel tussenstops en schepen en we werken in perfecte symbiose met Tanger Med," zei Landaluce, eraan toevoegend dat Marokko de grootste commerciële cliënt is van Andalusië.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team