Zoeken

Algeciras bereidt zich voor op operatie Marhaba 2022

25 maart 2022 - 09:40 - Marokkanen in het buitenland

©

Gerardo Landaluce, voorzitter van de Havenautoriteit van de Baai van Algeciras (APBA), heeft donderdag zijn tevredenheid uitgesproken over de aangekondigde hervatting van het passagiersvervoer over zee met Marokko en over de aanstaande organisatie van de operatie Marhaba.

"Dit is langverwacht nieuws," zei Landaluce tijdens een persconferentie. Hij sprak de hoop uit dat het bezoek op 1 april aan Rabat van de Spaanse minister van Buitenlandse Zaken, José Manuel Albares, meer duidelijkheid zal geven over de exacte data voor de hervatting van de zeeverbindingen en de organisatie van operatie Marhaba 2022.

Lees ook: Derde jaar zonder Marhaba wordt "fataal" voor Algeciras

"De haven van Algeciras en de havenautoriteit zijn klaar voor de Marhaba-operatie van dit jaar en voor de hervatting van het scheepvaartverkeer met Marokko", benadrukte Landaluce.

Lees ook: Algeciras eist hervatting zeeverbindingen met Marokko

De topman richtte ook bemoedigende woorden tot de hele havengemeenschap, die de afgelopen twee jaar enorm heeft geleden onder deze zeer moeilijke situatie. "De verbinding tussen Tarifa en Tanger is gesloten en de haven van Tarifa zit al twee jaar lang zonder commerciële activiteit", zei hij.

Bladna.nl