Zoeken

Haven Algeciras bereidt zich voor op Marhaba 2021

28 maart 2021 - 14:20 - Marokkanen in het buitenland

©

In afwachting van een officieel besluit van Marokko en Spanje over de organisatie van de zomeroperatie Marhaba 2021, heeft de havenautoriteit van Algeciras (APBA) al maatregelen getroffen om de operatie in goed banen te leiden.

Spanje en Marokko zouden reeds hebben besloten om de Marhaba-operatie deze zomer door te laten gaan. Maar de informatie werd nog niet officieel bevestigd door de regeringen van beide landen. De havenautoriteit van Algeciras heeft besloten om niet te wachten tot de officiële aankondiging en is reeds met de voorbereidingen begonnen.

Volgens APBA is de pre-boardingzone van Llano Amarillo klaar om Marokkanen uit Europa te ontvangen die de zomervakantie in Marokko willen doorbrengen en via Spanje reizen.

Marhaba 2021 zal vanwege de gezondheidscrisis en de vele restrictieve maatregelen in de strijd tegen de pandemie, niet gelijken op de vorige jaren. In Marokko geldt de noodtoestand nog tot 10 april, zijn alle landgrenzen al ruim een jaar gesloten en is het passagiersverkeer via zee voorlopig nog niet mogelijk.

Sinds maart vorig jaar en de sluiting van de Marokkaanse grenzen, werden slechts enkele oversteken toegelaten tussen Tanger Med en Algeciras om Spanjaarden en mensen die in Spanje wonen naar hun land te repatriëren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team