Zoeken

Dit zijn de voorwaarden voor Operatie Marhaba 2021

7 mei 2021 - 15:40 - Marokkanen in het buitenland

©

De onderminister van Buitenlandse Zaken, Nazha El Ouafi, heeft afgelopen maandag tijdens een zitting van het Marokkaanse parlement bekend gemaakt dat de organisatie van Operatie Marhaba afhankelijk is van drie factoren.

In haar antwoord op mondelinge vragen van parlementariërs, zette El Ouafi de drie factoren uiteen die bepalend zijn voor de doorgang van Marhaba 2021. "Eerst is er de evolutie van de epidemiologische situatie in de gastlanden van Marokkanen van over de hele wereld, dan is er de aankondiging van de openingsdata van de land-, lucht- en zeegrenzen van Marokko en van de doorvoerlanden van Marokko. Operatie Marhaba wordt uitgevoerd in coördinatie met EU-landen, zoals Frankrijk, Spanje en Italië", verklaarde de minister.

Op 19 april kwam de Nationale Technische Commissie bijeen om de organisatie van Operatie Marhaba toch door te zetten, ondanks de dreigende afgelasting vanwege de coronaviruspandemie. Ook Spaanse media melden dat zowel Marokko als Spanje, ondanks de diplomatieke spanningen die er tussen de landen heersen, bezig zijn met voorbereidingen om de wereld-Marokkanen deze zomer te ontvangen.

Ook de Marokkaanse havenautoriteit heeft al een strategie klaar liggen om overtochten van wereld-Marokkanen tussen Spanje en Marokko in 2021 te kunnen verzorgen. Vorig jaar werd de welkomstoperatie nog geannuleerd vanwege de heersende pandemie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team