Zoeken

Haven Al Hoceima bereidt zich voor op komst wereld-Marokkanen

2 juni 2021 - 15:40 - Marokkanen in het buitenland

©

Binnenkort wordt het commerciële passagiersverkeer in de haven van Al Hoceima hervat, ongetwijfeld ook ter voorbereiding van de komst van Marokkanen die in het buitenland wonen. Het Nationaal Havenagentschap (ANP), het Regionaal Investeringscentrum Tanger-Tetouan-Al Hoceima en de plaatselijke autoriteiten werken actief aan het project.

Om de aantrekkelijkheid en de dienstverlening van de haven van Al Hoceima te verbeteren en de ontvangstcapaciteit te vergroten, zijn tussen 2015 en 2021 massale investeringen van meer dan 700 miljoen dirham toegezegd, aldus de directeur van de haven Adil El Bardi in een interview met het Marokkaans persagentschap MAP.

In dit kader hebben er ontwikkelingen plaatsgevonden in het gedeelte van de jachthaven, ten einde de havenactiviteiten en het toerisme in Al Hoceima te ontwikkelen, aldus El Bardi. Hij voegt eraan toe dat de hoofdtoegang van de havenfaciliteiten ook is versterkt om voor meer veiligheid in het havengebied te zorgen. Hetzelfde geldt voor de hellingen die grenzen aan de jachthavens en de zeevissershaven, zo deelde de directeur van de haven mee. Hij kondigde tevens het einde aan van de versterkingswerkzaamheden van de kades in het gebied dat aan de zeevisserij is gewijd.

El Bardi garandeert dat er in de komende dagen ook andere werkzaamheden van start zullen gaan, met name degene die betrekking hebben op het onderhoud van de buitengevel en de installaties van de haven, de aanleg van wegen en de versterking van de aan de haven grenzende hellingen. Hij benadrukt dat al deze werkzaamheden bijdragen tot de verbetering van het ontwikkelingsplan van de haven en deel uitmaken van een visie van geïntegreerde ontwikkeling van het gebied.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team