Zoeken

Marhaba 2021: vlootplan binnenkort bekend

9 juni 2021 - 12:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Nezha El Ouafi, onderminister belast met Marokkanen in het buitenland, verzekert dat het vlootplan van de zomeroperatie Marhaba 2021 in de komende dagen bekend zal worden gemaakt. Het koninkrijk verwacht de terugkeer van enkele honderdduizenden Marokkanen die in het buitenland wonen, in het kader van Marhaba 2021, die op 15 juni van start gaat.

In een verklaring aan Medias24 bevestigt minister El Ouafi dat wereld-Marokkanen die tussen 15 juni en 15 september naar Marokko willen terugkeren, uitsluitend via de Franse haven Sète en de Italiaanse haven Genua zullen kunnen reizen, net zoals dat vorig jaar het geval was. Marokko heeft Spanje opnieuw uitgesloten van de Marhaba-operatie wegens de diplomatieke crisis tussen de twee landen.

Lees ook: Marokko opent zijn luchtruim voor wereld-Marokkanen

Het is op dit moment nog geen duidelijkheid over het aantal passagiers. "In tegenstelling tot de operatie van 2020 die bijna werd geannuleerd met slechts 450.000 passagiers, verwachten, wij een zeer sterke deelname van de Marokkaanse diaspora die lang niet naar Marokko is kunnen terugkeren," zegt de minister.

Over welke en hoeveel scheepvaartmaatschappijen zullen worden gemobiliseerd, zei Nezha El Ouafi dat alle exploitanten worden weerhouden die in staat zijn het gezondheidsprotocol in acht te nemen. "Er zijn nog onderhandelingen gaande tussen de overheid en de betrokken actoren om de vervoerscapaciteit te vergroten met een vlootplan dat vóór 15 juni openbaar zal worden gemaakt," zegt ze, eraan toevoegend dat het vlootplan in de komende dagen bekend gemaakt zal worden.

Lees ook: Marhaba 2021: Marokko sluit Spanje opnieuw uit

De minister verklaart ook nog dat de nodige maatregelen zijn genomen om alle Europese Marokkanen tevreden te stellen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team