Zoeken

Haven Nador West Med moet eind 2022 klaar zijn

18 juni 2021 - 11:20 - Marokko

©

De Marokkaanse minister van Uitrusting en Transport Abdelkader Amara heeft aangekondigd dat de haven Nador West Med in 2022 voltooid moet zijn. Hij deed deze mededeling na een bezoek aan het bouwproject in de regio Oriental. Vijf jaar geleden is het project gelanceerd.

Ook meldde de minister dat de werkzaamheden aan het havencomplex op dit moment voor 55% zijn voltooid. Volgend jaar moet het project af zijn zodat de nieuwe havenfaciliteiten in gebruik kunnen worden genomen. Volgens Amara gaan de rest van de werkzaamheden aan het havencomplex meer dan 10 miljard dirham kosten.

Lees ook: Trein Selouane-Nador West Med in 2023 beschikbaar

De vernieuwde haven Nador West Med moet bijdragen aan de economische ontwikkeling van de regio Oriental. Daarnaast wil Marokko zijn handelspositie in het Middellandse Zeegebied versterken.

Hoewel Nador West Med wordt aangelegd als een multifunctionele haven, zal er vooral prioriteit worden gegeven aan de containeroverslag. Als de werkzaamheden aan de haven zijn voltooid zal het ook voor grotere containerschepen mogelijk zijn om er aan te meren. Ook komt er in het havencomplex opslagcapaciteit voor steenkool, gas en aardolie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team