Zoeken

Haven Almería hoopt nog steeds op komst wereld-Marokkanen

11 juni 2021 - 10:00 - Wereld

©

Ondanks het besluit van de Marokkaanse regering om Spaanse havens uit te sluiten van Operatie Marhaba 2021, is de haven van Almería er volgens de voorzitter van het havenbedrijf van Almería (APA), Jesús Caicedo, klaar voor om passagiers te ontvangen.

De haven van de Spaanse kustplaats Almería heeft in weerwil van de diplomatieke crisis tussen Spanje en Marokko voorbereidingen getroffen om wereld-Marokkanen te verwelkomen tijdens Operatie Marhaba 2021. De website El Estrecho Digital meldt dat er in de haven onderhoudswerkzaamheden zijn verricht die elk jaar worden uitgevoerd in aanloop naar de toestroom van wereld-Marokkanen die tijdens de zomer voor hun vakantie terug keren naar het koninkrijk. Aan het begin van dit jaar is er in Almería zelfs een speciale commissie opgericht om in overleg te treden met verschillende rederijen en instellingen in voorbereiding op Operatie Marhaba.

Lees ook: Spanje verliest 500 miljoen euro door annulering Marhaba 2021

Caicedo betreurt het dat er dit jaar geen wereld-Marokkanen vanuit zijn haven zullen vertrekken naar Marokko deze zomer. "We hebben geen andere keuze dan het te accepteren en te hopen dat wanneer de passagiers terugkeren naar Europa, ze dit in ieder geval via onze haven kunnen doen", verklaart de havenverantwoordelijke. Ook zegt hij dat er in de haven voorzorgsmaatregelen zijn getroffen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan voor het geval dat de veerdiensten tussen Spanje en Marokko later deze zomer alsnog worden hervat.

Volgens Caicedo heeft de annulering van Operatie Marhaba 2021 grote financiële gevolgen voor de op één na grootste haven van Spanje. In 2019 reisden er meer dan 580.000 passagiers en meer dan 130.000 voertuigen via de haven van Almería. Deze aantallen bij elkaar opgeteld vormen 60% van het jaarlijkse verkeer van deze haven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team