Zoeken

Handreikingen Koning Mohammed VI aan Algerije is "een non-event"

2 augustus 2022 - 18:30 - Wereld

©

In zijn traditionele troonrede heeft Koning Mohammed VI opnieuw de hand gereikt naar Algerije, dat de betrekkingen met het koninkrijk een jaar geleden heeft verbroken. Tot nu toe schitterde Algiers door zijn stilzwijgen.

Behalve de reactie van Abdelaziz Rahabi, een Algerijnse diplomaat en oud-minister, is er geen officiële reactie gekomen op de nieuwe uitgestoken hand van Koning Mohammed VI naar Algerije. Een bron die bekend is met het dossier antwoordde echter: "We kunnen geen commentaar geven op een non-event," meldt Algérie Focus. Het is duidelijk dat Algerije niet bereid is de uitgestoken hand van de Marokkaanse vorst te accepteren.

Lees ook: Voormalig Algerijns diplomaat vindt handreiking Koning Mohammed VI niet geloofwaardig

"Wij willen samenwerken met het Algerijnse presidentschap, zodat Marokko en Algerije hand in hand kunnen werken aan het opbouwen van normale betrekkingen tussen twee broederlijke naties, verbonden door geschiedenis, menselijke banden en een lotsgemeenschap," verklaarde Koning Mohammed VI in zijn toespraak tot de natie ter gelegenheid van het Troonfeest op zaterdag 30 juli.

Bladna.nl