Zoeken

Beraamt Algerije een complot tegen Marokko?

9 augustus 2022 - 10:20 - Wereld

©

Tijdens de volgende top van de Arabische Liga, die op 1 en 2 november zal worden gehouden, wil Algerije een poging doen om Marokko te isoleren. Het koninkrijk is namelijk de "vijand" die Algerije overal ziet.

In de aanloop naar de top van de Arabische Liga organiseert Algerije een minitop met Palestijnse facties en aanhangers van de Palestijnse zaak. Het buurland wil in de Arabische en islamitische landen, het Polisario een brede tribune bieden. Zo kan de onafhankelijkheidsbeweging de "Sahrawi-zaak" in verband brengen met de "Palestijnse zaak", meent de Maghreb Intelligence.

Lees ook: Frankrijk classificeert Marokko als welvarend land, Algerije geïrriteerd

Op de agenda van deze bijeenkomst staan felle tirades tegen Marokko. Algerije wil het koninkrijk "verdoemen" en vergelijken met Israël. Het leger van de Hebreeuwse staat voert namelijk steeds meer aanvallen uit op pro-Palestijnse activisten.

Lees ook: Handreikingen Koning Mohammed VI aan Algerije is "een non-event"

Op 24 augustus 2021 heeft Algerije de betrekkingen met Marokko verbroken wegens de "vijandige acties" van het koninkrijk. Sindsdien blijven de spanningen tussen de twee landen oplopen. Ondanks de uitgestoken hand van Koning Mohammed VI is Algiers niet bereid de diplomatieke betrekkingen met Rabat te hervatten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team