Zoeken

"Betrekkingen Marokko Algerije zullen niet snel verbeteren"

31 augustus 2022 - 20:20 - Wereld

©

Algerije heeft vorig jaar alle contacten met Marokko verbroken, hoofdzakelijk vanwege de Sahara-kwestie. De spanningen tussen de twee landen zijn nog lang niet weggenomen.

De Jerusalem Post wijdde een artikel aan de crisis tussen Algerije en Marokko. De krant bericht over de Algerijnse obsessie voor het koninkrijk. "De hervatting van de Marokkaans-Israëlische betrekkingen wordt begroet met voortdurende Algerijnse aanvallen en vijandigheid. Dit is slechts één van de laatste voorbeelden van de diepe kloof tussen de twee landen," aldus de auteur van het artikel. Voorts verklaart hij dat "het onwaarschijnlijk is dat de betrekkingen tussen het Algerijnse regime en het koninkrijk Marokko spoedig zullen verbeteren".

Lees ook: Elektronische oorlog tussen Marokko en Algerije

Om dit argument kracht bij te zetten wordt in het artikel benadrukt dat, los van de Sahara-kwestie, de twee landen contrasterende visies en filosofieën ontwikkelen over de wereld en hun respectieve toekomst. "De laatste twee toespraken van Koning Mohammed VI - de troonrede en de toespraak voor de viering van de Revolutie van de Koning en het Volk - hebben geleid tot paniek bij de Algerijnse propagandamachine".

Lees ook: Marokko-Algerije: diplomatieke betrekkingen al jaar verbroken

"In zijn laatste troonrede heeft Koning Mohammed VI de Algerijnse autoriteiten tot de verantwoordelijkheid geroepen en gepleit voor een heropleving van de Maghreb-Unie. De Marokkaanse en Algerijnse volkeren dromen van deze regionale unie. Het zou nieuwe perspectieven openen voor de jonge bevolking van de Maghreb en meer ruimte scheppen voor handel en investeringen."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team