Zoeken

Halal toerisme in 2023 terug op gang

24 juli 2021 - 10:40 - Economie

©

Halal toerisme is één van de sectoren die het zwaarst wordt getroffen door de coronapandemie en de restrictieve reismaatregelen. Crescentrating, de toonaangevende autoriteit op het gebied van moslimvriendelijk toerisme, verwacht dat de sector in 2023 pas weer zal aantrekken.

Vóór de coronapandemie groeide de vraag naar halaltoerisme sterk. In 2019 maakten 160 miljoen moslimreizigers gebruik van deze reizen, tegen 42 miljoen reizigers in 2020. Dit blijkt uit het laatste rapport van Crescentrating. In totaal reisde meer dan 90% van deze 42 miljoen mensen in het eerste kwartaal van het jaar, net voordat veel landen besloten hun grenzen te sluiten.

Lees ook: Marokko goede marktspeler halal-producten

Crescentrating voorspelt dat halaltoerisme in 2023 ongeveer 80% zal vertegenwoordigen van het aantal vertrekken in 2019, vóór de gezondheidscrisis. "De pandemie heeft een zware tol geëist van de reisindustrie. Toerisme is echter een veerkrachtige sector en we kijken allemaal uit naar de geleidelijke heropening van de internationale grenzen om te kunnen reizen," zegt Crescentrating-oprichter Fazal Bahardeen, die opmerkt dat 2021 is begonnen met positief nieuws rond de ontwikkeling en goedkeuring van vaccins door verschillende reisbestemmingen.

Hij is van mening dat een wereldwijde inspanning om de bevolking te vaccineren van essentieel belang blijft om het herstel van het toerisme te bespoedigen, vooral in deze periode waarin nieuwe coronavarianten in veel landen toenemen. Andere belangrijke factoren voor het herstel van het toerisme zijn de opkomst van nieuwe reiservaringen tegen 2023 en de groei van de "reisbubbels".

Lees ook: Halaltoerisme erg populair

In het rapport staat verder dat Maleisië de favoriete bestemming blijft voor moslimtoeristen, gevolgd door Turkije (2ᵉ) en Saoedi-Arabië (3ᵉ). Van de landen die niet tot de Organisatie van de Islamitische Samenwerking (OIC) behoren, staan Singapore, Taiwan en het Verenigd Koninkrijk in de top 20.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team