Zoeken

Hotels in Noord Marokko boeken succes ondanks corona

14 augustus 2021 - 12:00 - Economie

©

Ondanks de beperkende maatregelen die in Marokko zijn getroffen als gevolg van de toename van het aantal coronabesmettingen, hopen toeristische professionals in het noorden van het land dit zomerseizoen goede cijfers te halen.

De toeristische sector in het noorden van Marokko rekent op de prachtige badsteden om de door de coronapandemie drooggelegde kas weer aan te vullen. Zij verwachten veel van dit zomerseizoen, ondanks de beperkende maatregelen die hebben geleid tot een daling van het aantal bezoekers van toeristische etablissementen, meldt Aujourd’hui le Maroc. Ze wijzen erop dat de gemiddelde bezettingsgraad in het noorden in juli 50% heeft bereikt en in het begin van augustus meer dan 70%.

Lees ook: Al Hoceima: toeristische investeringen nemen toe ondanks corona

Yassine Benchama, lid van het bestuur van de Regionale Raad voor Toerisme Tanger-Tetouan-Al Hoceima (CRT) en algemeen directeur van hotel Prestige in Tetouan, verklaarde dat deze cijfers "ver onder de score liggen van die vóór de coronapandemie, werd bereikt".

Lees ook: Nieuwe beperkingen Marokko: rampzalige economische gevolgen

Nouriddin Hallouzi, lid van de Regionale Vereniging van het Hotelwezen (ARIH) van Tanger-Tetouan-Al Hoceima en algemeen directeur van het hotel El Yacouta in Tetouan, zegt van zijn kant teleurgesteld te zijn. Met name over de oneerlijke concurrentie van de informele sector en de verhuur van gemeubileerde appartementen. Hij is van mening dat het absoluut noodzakelijk is om deze concurrentie te bestrijden en om het programmacontract voor de heropleving van het toerisme te herzien.

Bladna.nl