Zoeken

Google gaat Marokkaanse start-ups ondersteunen

27 december 2020 - 15:40 - Economie

©

Omdat Google zijn acceleratorprogramma gaat uitbreiden naar het Midden-Oosten en Noord-Afrika, gaan ook Marokkaanse start-ups deelnemen aan het project waarmee het Amerikaanse technologiebedrijf wereldwijd beginnende ondernemers ondersteunt.

"De Amerikaanse techgigant Google heeft zijn startup-acceleratorprogramma uitgebreid naar tech-startups uit landen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika, waaronder Algerije", valt te lezen op de Facebookpagina van de Amerikaanse ambassade in Algerije.

Volgens het bericht van de ambassade gaat Google vanaf januari volgend jaar, 10 tot 15 beginnende bedrijven uit de regio Noord-Afrika selecteren die gedurende drie maanden mentor- en trainingssessies krijgen aangeboden. Met het acceleratieprogramma worden start-ups over de hele wereld ondersteund met bijzondere aandacht voor ondervertegenwoordigde groepen. Het gaat hier om bedrijven die recentelijk zijn opgericht door vrouwen of minderheidsgroepen.

De kersverse ondernemers hebben tot 31 december de tijd om zich in te schrijven. Om aan het programma mee te kunnen doen moet het bedrijf in het Midden-Oosten of Noord-Afrika zijn gevestigd en moet er ook al een startkapitaal zijn. Alleen aanvragen uit Algerije, Bahrein, Egypte, Irak, Jordanië, Koeweit, Libanon, Libië, Marokko, Oman, Qatar, Saoedi-Arabië, Soedan, Tunesië, Palestina, de Verenigde Arabische Emiraten en Jemen worden geaccepteerd, meldt Google op zijn website.

"Het Accelerator-programma is ontworpen om de beste programma’s, producten, mensen en technologie van Google naar de oprichtende gemeenschappen in de regio te brengen. Naast mentoring en technische ondersteuning voor projecten, omvat het programma ook workshops gericht op machine learning, productontwerp, klantenwerving en leiderschapsontwikkeling", laat het Amerikaanse tech-bedrijf weten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team