Zoeken

CNN eert economische kracht van Marokkaanse startups

1 mei 2021 - 10:40 - Economie

©

De Amerikaanse zender CNN is van mening dat de cultuur van Marokkaanse startups een "opkomende economische kracht" vormt. Zij hebben zowel in Marokko als daarbuiten een aanzienlijke vooruitgang geboekt.

Tijdens de uitzending van haar programma Inside Africa, heeft CNN een reportage gewijd aan de cultuur van Marokkaanse startende ondernemingen. De Amerikaanse zender beschrijft Casablanca als een "commerciële krachtcentrale" en een "plaats waar enkele van ’s werelds grootste bedrijven zich hebben gevestigd". Een stad waar startups gedijen.

CNN International heeft de aandacht gevestigd op de successen van Marokkaanse startups die zowel door lokale als buitenlandse ondernemers zijn opgericht. De zender noemde Mehdi Alaoui als voorbeeld. "Ons doel is om ons land in de toekomst te zien als een startup-natie," zei de ondernemer. Deze visie is in perfecte harmonie met die van Marokko.

In 2020 werkte de Mohammed VI Polytechnische Universiteit in Marrakech samen met het wereldwijde innovatieplatform Plug and Play Tech Center, om het eerste "Plug and Play"-kantoor van Afrika op te richten. Dit kantoor beschikt over faciliteiten die zijn uitgerust met de modernste technologie, zodat ondernemers en startende ondernemingen onmiddellijk aan de slag kunnen, zonder enige installatie vooraf. De OCP Groep is de sponsor van dit project.

Ook de Marokkaanse regering steunt de ontwikkeling van de startup-cultuur. Zo is deze onder meer betrokken bij de lancering van het vierde technopark in Marokko. Agadir Technopark zal een totale oppervlakte van 10.000 m² beslaan, met de capaciteit om 80 bedrijven te huisvesten. Het centrum zal ook over conferentiezalen beschikken. Marokko zet zich tevens in om jonge ondernemers in het koninkrijk te helpen door een aanbod van goedkope huur voor kant-en-klare panden en ondersteuning en opleiding.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team