Zoeken

Amerikaanse markt gaat open voor producten uit Marokkaanse Sahara

20 januari 2021 - 14:18 - Economie

©

Marokko en de Verenigde Staten zijn van plan om hun bestaande handelsovereenkomst te herzien. De Amerikaanse markt zal openstaan voor producten uit de Marokkaanse Sahara.

Volgens Hespress willen de twee landen hun handelsovereenkomst uit 2006 wijzigen. De bedoeling is dat producten uit de Marokkaanse Sahara toegankelijk zullen zijn voor de Amerikaanse markt. De huidige overeenkomst heeft voor beide partijen gunstig gewerkt: de waarde van exportproducten is met 500% gegroeid.

Volgens staatssecretaris David Schenker voor het Midden-Oosten en Noord-Afrika is de band tussen het koninkrijk en de VS altijd sterk geweest. Tijdens zijn recente bezoek aan Dakhla heeft verklaarde de bewindsman dat hij economische kansen ziet voor beide landen. "De band blijft bloeien. Onze goede jaren moeten nog komen," aldus Schenker.

Het Amerikaanse bedrijf voor internationale financieringsontwikkeling wil een afdeling in Dakhla openen. Zij zullen op zoek gaan naar producten die aantrekkelijk zijn voor de Amerikaanse markt en zijn van plan om 5 miljard dollar hiervoor uit te trekken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team