Zoeken

IsraMaroc, incubator om betrekkingen Marokko en Israël te versterken

3 februari 2021 - 15:36 - Economie

©

De nieuwe startup-incubator ’IsraMaroc’ zal op 10 maart 2021 in Tel Aviv gelanceerd worden, met de steun van de ’Israël-Marokko Commissie’ van de Frans-Israëlische Kamer van Koophandel en Industrie (CCIIF), om de relaties tussen de twee landen te versterken. Dokter Daniel Rouach en Yossi Dan, een wereldwijde expert op het gebied van professionele coaching van startups, kondigden dit aan tijdens een webinar op maandag 1 februari 2021.

Deze virtuele bijeenkomst brengt zo’n vijftig Marokkaanse en Israëlische professionals uit de zakenwereld samen. De nieuwe incubator zal jonge Marokkaanse en Israëlische ondernemers in staat stellen om startups te lanceren in de sectoren gezondheid, energie en ’Tech for Good’.

Tijdens het webinar kwamen de deelnemers meer te weten over de vereisten voor een kandidatuur. De lancering van de incubator ’IsraMaroc’ zal plaatsvinden op 10 maart in Tel Aviv op het terrein van Urban Place (coworking space). Er zullen 60 ondernemers en zakenlieden aanwezig zijn. Een geldinzamelingsactie is reeds van start gegaan. De geselecteerde startups worden gedurende zes maanden gratis geïncubeerd. De lijst met de eerste winnaars wordt op 25 mei bekend gemaakt in aanwezigheid van vooraanstaande persoonlijkheden uit de zakenwereld.

Daniel Rouach en Yossi Dan zijn betrokken bij de uitvoering van het incubatorproject. De in Meknes geboren Rouach is voorzitter van de CCIIF en professor aan de ESCP Business School in Parijs. Hij heeft goede banden met Marokkaanse functionarissen. Yossi Dan is één van Israëls meest succesvolle ondernemers en raadslid van het bestuur van de CCIIF. Hij werkt in het bijzonder samen met Google in Tel Aviv.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team