Zoeken

Marokko: 2 miljoen dirham voor ondersteuning platteland en toerisme

30 november 2020 - 09:40 - Economie

©

Het Marokkaanse ministerie van Toerisme, Luchtvaart, Ambachten en Sociale Economie heeft aangekondigd dat het 42 projecten op het gebied van sociale en solidaire economie gaat financieren. Dit is onderdeel van het "Moazara-programma".

De verschillende projecten waar het programma uit bestaat richten zich op inkomsten genererende activiteiten (38%), digitale platforms voor marketing (24%), digitale platforms voor afstandsonderwijs (19%) en capaciteitsopbouw voor belangrijke spelers in de sector (19%). De helft van deze projecten zal worden uitgevoerd op het platteland en 52% van alle projecten is gericht op de economische en sociale ontwikkeling van plattelandsvrouwen.

Er wordt een bedrag van 2 miljoen dirham uitgetrokken voor het programma, dat tegenwicht moet bieden aan de negatieve sociale en economische gevolgen van de coronavirus-pandemie In totaal hebben 200 betrokken organisaties uit heel Marokko al om financiële ondersteuning gevraagd voor hun ontwikkelingsprojecten.

De bedoeling van het Moazara"-programma is om de capaciteiten van verschillende partijen te bundelen om het proces van inclusieve groei voor vrouwen en jongeren te ondersteunen. Het ministerie zet in op een "sociale en solidaire economie met een positieve impact op duurzame ontwikkeling."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team