Zoeken

Gendarme in opleiding gearresteerd voor drugshandel

27 maart 2022 - 19:40 - Marokko

©

Een sergeant van de gendarmerie werd gearresteerd tijdens zijn opleiding tot verantwoordelijke van een kazerne van de Koninklijke Gendarmerie in Nouaceur, wegens betrokkenheid bij een internationaal netwerk voor drugshandel.

Volgens het dagblad Assabah luidt de aanhouding het einde in van de beroepsloopbaan van de agent, die door de nationale brigade van hetzelfde korps werd gearresteerd. De jonge officier hoopte in rang te stijgen, maar zou betrokken zijn geweest bij een netwerk voor internationale drugshandel. Een analyse van zijn telefoon bracht hem in verband met een drugsorganisatie waarmee hij regelmatig telefonisch contact had.

Lees ook: Politieagenten gearresteerd voor corruptie in Guelmim

Voordat de zaak aan het licht kwam werkte hij bij de gendarmerie in Laayoune. Hij werd overgeplaatst naar Rabat waar hij het onderwerp zal zijn van een uitvoerig onderzoek. Het is een triest einde van zijn carrière, vooral omdat hij op het punt stond een verantwoordelijke functie te gaan bekleden. De man beschikte over veel ervaring en deskundigheid die hij gedurende zijn vele jaren in dienst wist te vergaren.

Onderzoek en opsporingen in het kader van de ontmanteling van internationale drugshandelnetwerken, brachten de gendarmerie tot het inzicht dat de regio van Laayoune een draaischijf is geworden voor de handel van met name hasj naar Spanje over zee en naar Afrikaanse landen ten zuiden van de Sahara.

Lees ook: Spanje: gendarmes veroordeeld voor drugssmokkel uit Marokko

Uit onderzoek bleek dat bekende drugsuitvoerpunten niet werden gecontroleerd. De onderzoekers vermoedden dat dit enkel mogelijk was met de zegen van veiligheidsagenten die in de regio waren gestationeerd. De uitgevoerde onderzoeken brachten hen bij de agent in opleiding. Inmiddels is hij in hechtenis geplaatst bij de politie in Rabat in afwachting van zijn rechtszaak.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team