Zoeken

Geld van afpersing werd witgewassen in Marokko

28 november 2022 - 23:00 - Wereld

©

Acht personen stonden deze maandag in de beklaagdenbank van de rechtbank van Versailles in Frankrijk. Zij werden onder meer beschuldigd van het witwassen van geld van een omvangrijke afpersingsoperatie die plaatsvond in Mantes-la-Jolie, een van de belangrijkste markten in de regio Parijs.

De verdachten, tussen 32 en 44 jaar oud - waaronder ook een verkozene en marktkooplui - worden ervan beschuldigd sinds 2013 een systeem te hebben opgezet om systematisch fooien te vragen. In ruil daarvoor gaven ze een plek op de grote markt in de populaire wijk Val-Fourré, ongeveer 60 kilometer ten westen van Parijs, meldt 20minutes. De prijs voor een plekje kon oplopen tot 12.000 euro, met "dagelijkse" fooien die de prijs "verdubbelden".

Lees ook: Marokkaanse casino’s gebruikt voor witwassen

De acht mannen worden onder meer beschuldigd van afpersing, een misdrijf waarop maximaal zeven jaar gevangenisstraf staat. Drie van hen worden ook beschuldigd van het witwassen van geld. Zij worden ervan verdacht geld te hebben overgemaakt naar Dubai, Madagaskar en Marokko. Drie andere mannen worden beschuldigd van het vernielen van vrachtwagens van handelaren. Sidi El Haimer, de toenmalige burgemeester, wordt beschuldigd van "geknoei met getuigen" en kan worden gestraft met maximaal drie jaar gevangenisstraf.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team