Zoeken

Grootschalige drugshandel tussen Frankrijk, Nederland en Marokko voor de rechter

10 november 2022 - 16:00 - Wereld

©

Acht mannen en een vrouw die worden beschuldigd van grootschalige drugshandel tussen Frankrijk, Nederland en Marokko tussen januari en november 2021, zijn maandag voor het gerechtshof van het Franse Montauban verschenen. Er werden zware straffen tegen hen geëist.

Negen personen tussen 20 en 40 jaar verschenen voor de rechtbank van Montauban. Zij worden beschuldigd van het opzetten van een netwerk voor de handel in verdovende middelen in de vorm van cannabis en cocaïne. Dat gebeurde in de periode januari-november 2021 tussen Marokko, Spanje, de Vaucluse, Rotterdam en de wijk Beausoleil in Montauban, meldt Dépêche du Midi. Het hoofd van de bende in deze familiezaak zou de 35-jarige Mustapha M. zijn, een man die al twee keer was veroordeeld tot vier en vijf jaar gevangenisstraf voor drugshandel. Hij werd ook veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf voor een moord in 2012.

Lees ook: Go-Fast onderschept in Frankrijk met 375 kilo cannabis uit Marokko

Bij de zaak is ook zijn 28-jarige broer Youssef M. betrokken. Hij zou het "meesterbrein" van het netwerk zijn geweest. Hij werd ook beschuldigd van het witwassen van geld in onroerend goed in Marokko. De 33-jarige Hakim A. alias "Saloné", een jeugdvriend van de twee broers, verscheen ook voor de rechtbank. Hij werd gearresteerd toen hij met cocaïne van Montauban naar Rotterdam reisde. Stiljan S., een 21-jarige Albanees die "zeker meer dan 10 keer naar Nederland is gereisd", staat ook terecht. Hij was Mustapha’s rechterarm. Ook de 26-jarige Naïm El K., een andere medewerker van Mustapha, werd aangeklaagd.

Lees ook: Go-Fast onderschept met 700 kilo Marokkaanse hasj in Malaga (video)

Alle verdachten ontkennen de beschuldigingen. Aan het einde van het proces formuleerde de openbaar aanklager Bruno Sauvage zijn eisen: 10 jaar voor Mustapha M., gecombineerd met een verblijfsverbod van 5 jaar in Tarn-et-Garonne en een boete van 20.000 euro; 8 jaar voor zijn broer Youssef, eveneens met een boete van 20.000 euro en een verblijfsverbod van 5 jaar in het departement; 7 jaar gevangenisstraf voor Hakim A. met voortzetting van de gevangenisstraf; 4 jaar gevangenisstraf tegen Stiljan S. met voortzetting van de gevangenisstraf alsmede een boete van 10.000 euro en een verblijfsverbod van 2 jaar; en ten slotte 3 jaar gevangenisstraf en een boete van 8000 euro tegen Naïm El K. met hetzelfde verblijfsverbod.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team