Zoeken

Franse pers steekt de draak met Marokkaans elftal

14 december 2022 - 17:20 - Sport

©

In aanloop naar de wedstrijd tussen Marokko en Frankrijk in de halve finales van het WK 2022 in Qatar, die vanavond in het Al Bayt stadion zal plaatsvinden, is de Franse pers niet mals met de Atlas Leeuwen.

"Het is een Europese ploeg die woensdag tegenover de Franse ploeg komt te staan". Voor de Franse pers is het Marokkaanse team "Europees". Een smakeloze grappenmakerij, aangezien de Marokkaanse ploeg voor 90% uit Marokkanen bestaat, ook al zitten er dubbele nationaliteiten tussen. De Franse ploeg daarentegen bestaat voor meer dan 90% uit spelers met buitenlandse, voornamelijk Afrikaanse roots. De ouders verlieten hun land om economische redenen en emigreerden naar Frankrijk.

Lees ook: Marokkaans elftal trending in Nederland

Eigenlijk zijn alleen Benjamin Pavard en Florian Thauvin "autochtone" Fransen die voor Frankrijk zullen spelen op het WK 2022 in Qatar. De overige 22 spelers zijn genaturaliseerd tot Fransman. De vader van Prisnel Kimpembé is van Congolese afkomst en de moeder is van Haïtiaanse afkomst. Raphaël Varane heeft een vader die afkomstig is van het eiland Martinique. Ibrahima Konaté is van Malinese afkomst. Jules Condé heeft een vader uit Benin. William Saliba heeft een vader uit Libanon en een moeder uit Kameroen. De moeder van Jordan Verito is van Noorse origine. Hugo Lloris heeft een vader van Catalaanse afkomst. Alphonse Areola en zijn landgenoot Steve Mandanda hebben Filippijnse ouders.

Lees ook: Waarom Belgisch-Marokkaanse voetballers voor Marokko kiezen

De moeder van Lucas en Teo Hernandez is Spaans. Dayot Upamecano komt uit Guinee-Bissau, Eduardo Camavinga uit Angola, Youssouf Fofana uit Ivoorkust en Kingsley Coman uit Guadeloupe. Mathieu Guendouzi heeft een Marokkaanse vader, Aurélien Tchoaméni is van Kameroense afkomst, Antoine Griezmann heeft een Duitse vader en een Portugese moeder. Olivier Giroud is van Italiaanse afkomst. Kylian Mbappé heeft een vader uit Kameroen en een moeder uit Algerije. De vader van Ousmane Dembélé, die getrouwd is met een Marokkaanse, is van Malinese afkomst en zijn moeder is Senegalees-Mauritaans. Christopher Ngungu is van Congolese afkomst, terwijl Adrien Rabiot van Algerijnse afkomst is.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team