Zoeken

Vier Marokkaanse spelers in ideale basiself WK

22 december 2022 - 11:00 - Sport

©

Het WK in Qatar is afgelopen en het is tijd om de stand van zaken op te maken. Het Internationaal Centrum voor Sportstudies (CIES) heeft een lijst gepubliceerd van 18 spelers die de startende elf van het toernooi vormen. Onder hen zijn vier Marokkaanse spelers.

Het WK 2022 eindigde met de overwinning van Argentinië. Halve finalist Marokko trok de aandacht tijdens het toernooi. De Atlas Leeuwen maakten indruk op de voetbalwereld met hun goede prestaties. Ze schakelden enkele grote namen uit van het Europese voetbal. Bijgevolg werd het Marokkaanse team beschreven als de verrassing van het toernooi.

Lees ook: Marokko 11ᵉ op nieuwe FIFA ranglijst

Enkele Marokkaanse spelers blonken uit in hun posities en trokken de aandacht van waarnemers en scouts. Daardoor werden ze opgenomen in alle teamlijsten die de FIFA tijdens de verschillende fasen publiceerde. De dag na de finale presenteerden deskundigen van het Internationaal Centrum voor Sportstudies (CIES) een lijst van 18 spelers die in de ideale WK-basiself zouden staan.

Lees ook: Achraf Hakimi doet beloftes aan Marokkanen

Onder hen bevinden zich de Marokkanen Achraf Hakimi, Sofiane Boufal, Hakim Ziyech en Azzedine Ounahi. Frankrijk is met zeven spelers het meest vertegenwoordigde land. Dat zijn Kylian Mbappé, Antoine Griezmann, Raphael Varane, Aurélien Choameni, Theo Hernandez, Hugo Lloris en Olivier Giroud. Argentinië, winnaar van het WK, telt vijf spelers: Lionel Messi, Nicolas Otamendi, Enzo Fernandez, Julien Alvarez en Alexis McCallister. Kroatië sluit de lijst af met Luka Modric en Josko Gvardiol.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team